EC Blue 100 för 100 ml 80 testflaskor

4.965 kr

EC Blue – en snabb och enkel metod för att testa vattenkvaliteten

Artikelnr: 75-1000230 Kategori:
 

Beskrivning

EC Blue är en enkel, snabb och pålitlig testmetod för kvalitativ och kvantitativ bestämning av coliforma bakterier och E. coli i vatten.

EC Blue är enkelt att hantera 

Tillsätt vatten som ska testas i en förberedd, steril, icke-fluorescerande EC Blue 100-behållare. Inkubera sedan blandningen vid 35 ± 2 ° C. Mediet kräver inte ytterligare beredningsarbete. Detta innebär att testet kan utföras var som helst utan mycket ansträngning.

EC Blue ger snabba resultat

Traditionella inkuberingsmetoder kräver cirka tre dagar för detektion av coliforms eller E. coli. EC Blue å andra sidan ger redan tillförlitliga testresultat efter 24 timmar.

ECBlue är pålitlig 

Detektion är baserad på en färgreaktion och är således lätt att tolka: om koliforma bakterier finns, blir vattnet blått på grund av klyvningen av det kromogena substratet X-Gal. I händelse av fekal kontaminering av E. coli kan dessa bakterier endast påvisasunder UV-ljus (reaktion med ett fluorescerande färgämne). Suspenderade ämnen, molniga, gulaktiga eller klorerade vattenprover stör inte i allmänhet upptäckten.

EC Blue är enkelt att lagerhålla

EC Blue behöver inte kylas och har en hållbarhetstid på upp till två år vid rumstemperatur om den skyddas mot ljus. Detta sparar kostnader.

Det valfria verktyget EC Blue Quant tillhandahåller en snabb och enkel metod för att kvantifiera koliformer och E. coli i form av ett MPN-test (Most Probable Number).

Specifications

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”EC Blue 100 för 100 ml 80 testflaskor”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *