Testa din öl-bryggning med en exakt digital refraktometer!

Skapad specifikt för bryggeriindustrin är den patenterade digitala ölrefraktometern inte bara en omgjord Brix-refraktometer. “Pro-Brewing-skalan” härstammar vetenskapligt från en ölmodell med en komplex sockerprofil, vilken starkt påverkas av maltos och är specifik för vört. Eftersom det finns mycket lite sackaros i vört kommer mätningar och temperaturkompensation att vara mer exakta än sackarosbaserade Brix-refraktometrar.

Rekommendation: Vi rekommenderar att du väljer en refraktometer med skalan vörtupplösta ämnen istället för Brix eller °Plato-enheter. De upplösta ämnena, specifik vikt och bryggarens punktskalor är baserade på det matematiska förhållandet mellan äkta vörtsackar och brytningsindex, så det är INTE nödvändigt att använda en korrektionsfaktor för refraktometern när du stoppar in deras avläsningar i ölberäknare. Vid användning kommer mätningarna av upplösta ämnen att ge en mer exakt indikation på äkta sockerinnehåll och kan användas utbytbart med Brix, °Plato och Balling-enheter i beräkningsverktyg och ekvationer. Å andra sidan är Brix, °Plato och Balling-skalorna baserade på förhållandet mellan sackaros och brytningsindex och kräver en korrektionsfaktor. Dessutom är alla Pro-Brewing-skalor mer exakta eftersom de är temperaturkompenserade specifikt för vört, jämfört med sackaroskompensation i en vanlig Brix-refraktometer.

Om du inte kan hitta en färdig ölrefraktometer från listan nedan, kontakta oss för en anpassad specialmodell med exakt de skalor du vill mäta. Du kan kombinera ölskalorna med en skala för propylenglykol för vörtkylare och kylsystem, lägga till en skala för alkoholhalt per volym eller till och med lägga till en av våra skalor för vintillverkning om du önskar. Maximalt 5 skalor kan vi programmera i en och samma digitala refraktometer.

Läs om våra ölrefraktometrar här >>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *