Ekonomisk kötttermometer

64 kr

Artikelnr: 28-EMT2K Kategori:
 

Beskrivning

EMT2K Economy Meat Thermometer har en rostfri stomme, feta siffror för enkel avläsning och dubbelskalig mätning.

Urtavlan visar temperaturzoner för olika typer av tillagat kött.

  • Temperaturområde +140° till +190°F / +60° till +87°C
  • Noggrannhet ±1 indelning, 10° div, (°F)

 


Användning av kötttermometer

  1. Se till att termometerskaftet är rent innan du använder
  2. Köttet du steker ska tinas helt innan du använder termometern
  3. För in termometerstammen i mitten av köttet, se till att den inte är i kontakt med ben eller brosk

 


Kötttemperaturer

Man kan inte avgöra om köttet är säkert tillagat bara genom att titta på det. Alla tillagade, osaltade rött kött – inklusive fläsk – kan vara rosa, även när köttet har nått en säker inre temperatur.

Den U.S. Department of Health & Human Servicesrekommenderar följande temperaturer vid tillagning av kött:

Kategori Livsmedel Temperatur (°F)  Vilotid 
Malda kött- och köttblandningar Nötkött, fläskkött, kalvkött, lamm 160 Ingen
Kalkon, kyckling 165 Ingen
Färskt nötkött, kalvkött, lammkött Biff, stek, kotletter 145 3 minuter
Fjäderfä Kyckling och kalkon (hela) 165 Ingen
Fjäderfäbröst, rostade 165 Ingen
Fjäderfä Lår, Ben, Vingar 165 Ingen
Anka & Gås 165 Ingen
Fläsk och skinka Färskt fläskkött 145 3 minuter
Färsk skinka (rå) 145 3 minuter
Förkokt skinka (för reheat) 140 Ingen

 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekonomisk kötttermometer”

Din e-postadress kommer inte publiceras.