Vattentät Pocketherm digital termometer (termoelement typ-T) med indikation för avkylning och upphettning av livsmedel, HACCP larmindikation. -40°C till +125°C. EN13485-kompatibel.

1.030 kr

Artikelnr: 28-P125W82 Kategori:
 

Beskrivning

28-P125W82 Mät temperatur > Termometrar Comark > Digitala vattentäta > Vattentäta

P125W Vattentät Pocketherm Folding Thermometer från Comark, den är snabb, den viks, den piper, den är vattentät! Snygg, Pocket Digital för snabba kontroller av fryst, kyld eller tillagad mat.

  • Temperaturområde: -40 °C till +125 °C
  • Lysdioder indikerar temperaturer inom HACCP-gränserna
  • Ny modell med 82 °C övre temperaturgräns för återuppvärmning av mat
  • Garanti: 2 år

P125W/82 Vattentät hopfällbar termometer för fickterm

P125W/82 Vattentät Pocketherm Folding Thermometer från Comark, den är snabb, den viks, den piper, den är vattentät!

Använd denna snygga digitala termometer i fickan för snabba kontroller av frysta, kylda eller tillagade livsmedel. De färgade lysdioderna tänds för att indikera temperaturer inom HACCP-gränserna. P125W vattentät Pocketherm vikningstermometer tänds (RÖD) och piper när maten har nått en säker tillagningstemperatur till exempel. Detta gör den riktigt snabb och enkel att använda.

Blinkande lysdioder plus summer för omedelbar temperaturindikering:

  • Gult för fryst
  • Grön för kyld
  • Röd för tillagad

Funktioner

  • Ny modell P125W/82 med 82°C övre temperaturgräns för återuppvärmning av mat
  • Temperaturområde: -40 °C till +125 °C
  • Stegad 1,5 mm sond för snabbare respons
  • Sonden kan vinklas för ergonomisk användning
  • Stor LCD-skärm
  • Termistorns noggrannhet uppfyller alla livsmedelsbestämmelser
  • Visar temperaturer i Celsius-skala
  • Automatisk avstängningsfunktion för att spara batteri
  • Blinkande LED och summer för omedelbar temperaturigenkänning
  • BioCote antimikrobiellt skydd

Comark P125W Food Thermometer är lämplig för både luft- och produkttemperaturmätning och ger utmärkt noggrannhet.

Termometern är klassad som IP65 och är det perfekta valet för krävande processmiljöer. P125W innehåller en rad avancerade funktioner som är utformade för att uppfylla kvalitetskontroll- och HACCP-kraven hos den professionella livsmedelsindustrins användare.


Ny modell P125W/82 för återuppvärmning av mat

För brittiska kunder finns den vattentäta Pocketherm-modellen P125W/82, som överensstämmer med Storbritanniens Food Standards Agency “House Rules Temperature Control” för HACCP, att återuppvärmda livsmedel måste nå en inre temperatur på 82 °C. Med en övre tillagad temperaturgräns inställd på 82 °C värms maten perfekt varje gång.

Hur kan temperaturer användas för att hålla livsmedel säkra?

Vid cateringverksamhet rekommenderas följande metoder för att hålla livsmedel säkra:

KylningEn livsmedelstemperatur på 8 °C eller lägre är effektiv för att kontrollera förökningen av de flesta bakterier i lättfördärvliga livsmedel. Det rekommenderas att använda kylskåp och kylskåp vid 5 °C eller lägre.
FrysningFrysning av mat vid temperaturer på -18 °C eller lägre förhindrar att bakterier förökar sig.
MatlagningTemperaturer på 75 °C eller högre är effektiva för att förstöra nästan alla typer av bakterier. Tillagningstemperaturer under denna nivå är dock också effektiva förutsatt att maten hålls vid dessa temperaturer under en lämplig tidsperiod.
Hot HoldingTemperaturer över 63 °C kommer att kontrollera förökningen av bakterier i varm mat.
KylningMat bör kylas så snabbt som möjligt och sedan kylas. Detta kommer att begränsa tillväxten av eventuella bakterier eller spiring av sporer som kan vara närvarande.
UppvärmningAll mat som tidigare har värmts upp och ska värmas upp igen måste höjas till en temperatur på 82 °C, vilket säkerställer att maten har värmts upp till en säker och i vissa fall lagstadgad temperatur. Att använda en lämplig kombination av tid och temperatur kommer också att säkerställa att maten har värmts upp på ett säkert sätt om högre temperaturer skulle vara skadliga för kvaliteten på maten, till exempel nå en kärntemperatur på 70 °C i 2 minuter.

Källa: Food Standards Agency – CookSafe Manual (Sida 62)


Tekniska specifikationer

NamnVärde
SensortypTermistor
Temperaturmätningsintervall-40°C till +125°C
Skalor°C
Visad upplösning0,1°C
Svarstid (T99)5 sekunder
Noggrannhet +23°C /+73°F±0,5 °C (-20 °C till +70 °C), ±1 °C (fullt intervall)
MiljöskyddIP65
BatteritypTvå typ I.E.C. LR6 storlek AA
Batterilivslängd4000 timmar
Automatisk avstängningEfter 60 minuter
Driftsområde – temperatur-20 till +50°C
Driftsområde – Luftfuktighet10% till 90% icke-kondenserande
Summer/LED-indikering (blinkande gul)Fryst zon: -18 °C och lägre
Summer/LED-indikering (blinkande grön)Kyld zon: 0°C till +5°C inklusive
Summer/LED-indikering (blinkande röd)Kokt zon: P125W +75°C och högre (P125W/82 +82°C och högre)
Mått (låda)170 mm x 52 mm x 24 mm
Sondlängd110 mm
Vikt140 g med batteri
Överensstämmelse med EU-förordning 1935/2004 (ramförordning om alla material avsedda att komma i kontakt med livsmedel)Ja
Skaft (axel) material316L rostfritt stål
Garanti2 år

Ytterligare information

Användning

Produkt-typ

Typ

Vattentät

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Vattentät Pocketherm digital termometer (termoelement typ-T) med indikation för avkylning och upphettning av livsmedel, HACCP larmindikation. -40°C till +125°C. EN13485-kompatibel.”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *