Beskrivning
Compact Dry X-SA är en enkel och säker testmetod för att detektera och kvantifiera Staphylococcus aureus. Dessa är sfäriska bakterier som vanligtvis finns ordnade i kluster under mikroskopet. Dess potentiella patogenicitet kommer från dess förmåga att bilda enterotoxiner (SET), som ackumuleras i maten när de är förorenade och inte kan inaktiveras helt ens genom värmebehandling. Livsmedelsförorening med S. aureus kommer nästan alltid från människor (hand, nysningar, hosta). S. aureus anses därför också vara en indikator på otillräcklig personlig hygien
Inkubationstid och temperatur: 24 ± 2 timmar vid 35 ± 2 °C, AOAC-rekommendation 35 ± 2 °C, NordVal /MicroVal-rekommendation 37 ± 1 °C
Hållbarhet: Rumstemperatur (+ 1 till + 30 °C)
Förvaring: 21 månader efter tillverkning
Provförbehandling Livsdugligt
antal i vatten eller flytande livsmedel
Släpp 1 ml prov (späd vid behov) på mitten av Compact Dry-plattan.
Livsdugligt antal i fasta livsmedel
Tillsätt buffertlösning till provet och homogenisera med stomacher®. Släpp 1 ml prov (späd vid behov) i mitten av det torra arket på Compact Dry-plattan.
Livsdugligt antal i svabbtestprov
Använd bomullspinnen för att torka av ytan, sätt in i enheten med torklösning. Släpp 1 ml torklösning (späd vid behov) i mitten av Compact Dry-plattan. Det rekommenderas att använda Swab for Compact Dry som erbjuds av HyServe Id-nr 1 002 952/3 (40/240 stycken).
Testinstruktioner
Öppna locket och släpp 1 ml prov i mitten av Compact Dry-plattan.
Provet diffunderar automatiskt och jämnt in i arket och omvandlar det torkade arket till en gel inom några sekunder.
Sätt tillbaka locket på plattan och skriv den information som behövs på memorandumavsnittet.
Vänd på den täckta plattan och sätt i inkubatorn.
Efter inkubation räkna antalet ljusblå/blå kolonier. Vitt papper placerat under plattan hjälper till att räkna kolonierna.
Recensioner
Det finns inga recensioner än.