Beskrivning
Compact Dry SL upptäcker salmonella med hjälp av 20 – 24 timmars förberikningskulturer. Plattorna är baserade på kombinationen av tre olika testprinciper:
1. Alkalisering av mediet, genom Salmonellas lysindekarboxylasförmåga (mediumfärgen kommer att ändras från blå-lila till gul)
2. Grönning av kolonin, orsakad av sönderdelning av kromogent substrat med ett specifikt enzym av Salmonella (svarta kolonier genereras av vätesulfidproducerande Salmonella)
3. Salmonellas motilitet
Dessutom kan kolonierna isolerade från Compact Dry SL användas för bekräftelse av Salmonella. Koliforma bakterier genererar färgförändring från blå-lila till röd-lila genom fermenterad laktos och/eller sackaros i mediet. Följ denna procedur exakt, särskilt hur man inokulerar prov och steriliserat vatten, för att utnyttja de specifika fördelarna med Compact Dry SL.
Inkubationstid och temperatur: 37 ± 1 °C i 18 ± 2 timmar och 41,5 ± 1 °C i 24 ± 3 timmar
Hållbarhet: 12 månader efter tillverkningen.
Förvaring: Rumstemperatur (1 – 30 °C)
Beredning av apparater och material
1) Berett och steriliserat medium tillverkat av buffrat peptonvatten (BPW) eller EEM-buljonghyserve med identifikationsnummer 1000071
2) Steriliserad homogeniseringspåse med filter
3) Homogenisator
4) Stativ för homogeniseringspåse
5) Steriliserad engångspipett (1 ml) eller steriliserad mätpipett
6) Steriliserat vatten
7) Inkubator (36±1 °C och 42±1 °C)
Beredning av prov
1) Fasta livsmedel:
Ta 25 g fast prov i den steriliserade homogenisatorpåsen. Tillsätt 225 ml sterilt buffrat peptonvatten eller EEM-buljong i påsen och homogenisera med stomacher i ungefär en (1) minut.
2) Vatten eller flytande livsmedel:
Tillsätt 9 gånger volymen buffrat peptonvatten eller EEM-buljong till flytande prov. Filtrera vätskeprovet genom membranfiltret och placera filtret i BPW- eller EEM-buljong.
3) Avtorkat prov:
Tillsätt 9 gånger volymen buffrat peptonvatten eller EEM-buljong till hela vätskan tillverkad av avtorkade prover.
Riktning
1) Beredda prover ska förvaras i den slutna homogeniserade påsen och inkubera påsen 20 – 24 timmar vid 35 – 37 °C i inkubatorn för föranrikning.
2) Ta ut påsen ur inkubatorn och gnugga påsen för homogenisering. Använd steriliserad engångspipett för provinokulering. Släpp 0,1 ml (3 droppar från 1 ml pipetten) av anrikat prov på det torra arket (ca 1 cm långt från kanten av plattan) försiktigt. Denna berikade kultur kommer att stanna vid en tappad punkt. Diffusion av detta tappade prov får inte
nå till kanten av plattan.
3) Efter inokulering av den anrikade kulturen, släpp 1 ml steriliserat vatten försiktigt vid den motsatta punkten där provet släpptes. Steriliserat vatten diffunderar automatiskt och arket blir jämnt vått.
4) Vänd på plattan med lock, lägg i en inkubator och inkubera 20 – 24 timmar vid 41 – 43 °C.
Recensioner
Det finns inga recensioner än.