Compact Dry BC (tidigare XBC) 1400 st test-plattor per förpackning, 38210000, Japan

Call for Price

  • Klar och lättanvänd bärbar platta: Förberedelse av medium krävs inte, vilket eliminerar slöseri med medium samt steriliseringsapparat för att förbereda mediet.
  • Upptäckten av kolonier på tallrik är enkel och tydlig.
  • Enstaka kolonier på plattan kan isoleras för ytterligare identifieringstester
Artikelnr: 76-1502991-1400 Kategori:
 

Beskrivning

»Ready-to-use« Compact Dry X-BC-plattan från HyServe kombinerar egenskaperna hos kromogena torra medier och gelkontaktplattor. Det används för kvantitativ detektion av Bacillus cereus i livsmedelsprover. Bakterien Bacillus cereus producerar grampositiva sporer och finns vanligen i jord och vatten. Därför kommer den relativt lätt in i livsmedelsförädlingskedjan. Bacillus cereus kan förorena livsmedel; dessutom orsakar dess emetiska och diarréframkallande enterotoxiner kräkningar och diarré efter konsumtion. Rutinmässiga testprocedurer för Bacillus cereus rekommenderas därför. En enkel och certifierad metod för detta är: Compact Dry X-BC. Efter applicering av provet (1 ml) blir den dehydrerade Compact Dry X-BC-plattan gelliknande. Provets själv diffunderar jämnt. Ytterligare åtgärder, till exempel manuell spridning, krävs inte.
Compact Dry X-BC har validerats enligt ISO 16140 mot referensmetoden (EN ISO 7932:2004) för detektering av Bacillus cereus. Compact Dry X-BC är även MicroVal (nr 2011-LR41) och NordVal (nr 045) godkänd. Den färdiga plattan kan därför appliceras rutinmässigt av certifierade användare.


Inkubationstid och temperatur: 24 ± 2 timmar vid 30 ± 1 °C
Hållbarhet: 18 månader efter tillverkningen.
Förvaring: Rumstemperatur (+ 1 till + 30 °C)


Inkubationstid och temperatur: 24 ± 2 timmar vid 30 ± 1 °C
Hållbarhet: 18 månader efter tillverkningen.
Förvaring: Rumstemperatur (+ 1 till + 30 °C)

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Compact Dry BC (tidigare XBC) 1400 st test-plattor per förpackning, 38210000, Japan”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *