Compact Dry LM (Listeria monocytogenes) 500 st test-plattor per förpackning 38210000, Japan

11.040 kr

  • Klar och lättanvänd bärbar platta: Förberedelse av medium krävs inte, vilket eliminerar slöseri med medium samt steriliseringsapparat för att förbereda mediet.
  • Upptäckten av kolonier på tallrik är enkel och tydlig.
  • Enstaka kolonier på plattan kan isoleras för ytterligare identifieringstester
Artikelnr: 76-1802885-500 Kategori:
 

Beskrivning

Compact Dry LM är en färdig, kromogen platta för uppräkning och detektering av Listeria monocytogenes. En karakteristisk färg på mediet i Compact Dry Plate skiljer kolonier av Listeria monocytogenes från andra Listeria-arter. Dessa är patogena mikroorganismer av släktet Listeria. De utgör en särskild risk för personer med nedsatt immunförsvar. Listeria monocytogenes kan överleva vid låga kyltemperaturer.


Inkubationstid och temperatur: 30 ± 1 ℃ i 25 ± 1 timmar
Hållbarhet: 18 månader efter tillverkningen
Förvaring: Vid rumstemperatur (1 – 30 °C)


Provberedning

Detektering i fasta livsmedel, vatten eller flytande livsmedel
Tillsätt 9 gånger volymen av halv-Fraser buljong till provet och homogenisera med Homogenizer. Inkubera vid 30 + 1 °C i 25 + 1 timmar för anrikningskultur.

Detektering i torkat prov
Tillsätt 9 gånger volymen av halv-Fraser buljong till torklösningen. Inkubera vid 30 + 1 °C i 25 + 1 timmar för anrikningskultur.

Instruktioner
Öppna aluminiumpåsen och ta ut ett set med 4 plattor.
Lossa den mängd du behöver från en uppsättning av fyra genom att böja upp och ner medan du trycker på locket.
Ta av locket på plattan och släpp 1 ml av ett steriliserat spädningsmedel (t.ex. koksaltlösning) i mitten av ett torrt ark för att omvandla hela arket till gel.
Släpp 0,1 ml anrikningskultur i mitten av arket. Stryk arket med inokulatet från topp till botten med en ögla mjukt och sprid ut det över hela arket för att få enstaka kolonier.
Vänd den täckta plattan efter att du har satt locket igen och inkubera sedan i 24 + 2 timmar vid 37 + 1 °C. Om kolonier av presumtiva L. monocytogenes är uppenbara kan inkubationen stoppas i detta skede. Om de inte är uppenbara, inkubera i ytterligare 24 + 2 timmar vid 37 + 1 °C.

II. Driftsförfarande för uppräkning

Beredning av prov

Livsdugligt antal i fasta livsmedel
Tillsätt 9 gånger volymen buffrat peptonvatten) till provet och homogenisera med homogenisator. Pipettera 1 ml homogeniserat prov (ska spädas ytterligare vid behov) i mitten av ett torrt ark Compact Dry LM.

Livsdugligt antal i vatten eller flytande livsmedel
Pipettera 1 ml vätskeprov (som ska spädas vid behov) i mitten av ett torrt ark Compact Dry LM.

Livskraftigt antal i torkat prov
Inokulera 1 ml torkningslösning (som ska spädas vid behov) i mitten av ett torrt ark Compact Dry LM. Det rekommenderas att använda Compact Dy-pinne

Anvisningar

1. Öppna aluminiumpåsen och ta ut ett set med 4 plattor.
2. Lossa den mängd du behöver från en uppsättning av fyra genom att böja upp och ner medan du trycker på locket. Använd en uppsättning av fyra plattor som ansluts när en serie utspädda prover inokuleras.

3. Ta av locket på plattan och släpp 1 ml prov i mitten av ett torrt ark. Provet diffunderar automatiskt och jämnt in i hela arket (en medelstorlek på 20 cm2) för att omvandla det till gel.
4. Vänd på den täckta plattan efter att du har satt locket igen och inkubera sedan i 24 + 2 timmar vid 37 + 1 °C. Om kolonier av presumtiva L. monocytogenes är uppenbara kan inkubationen stoppas i detta skede. Om de inte är uppenbara, inkubera i ytterligare 24 + 2 timmar vid 37 + 1 °C

III. Försiktighet vid användning:

Försiktighetsåtgärd för detektering och uppräkning

1. Vid ympning, vidrör inte ytan på mediet och/eller droppspetsen, och var försiktig så att du undviker kontaminering av fallande mikroorganismer.
2. Under inkubation, håll locket tätt mot Compact Dry för att undvika eventuell uttorkning.
3. Det rekommenderas att använda en stomacherpåse med filter för att eliminera risken för överföring av små bitar av livsmedel till ytan av mediet.

Försiktighetsåtgärd för detektering

1. Under ränder, lägg inte styrka i en slinga och glid den mjukt på ytan av ett ark. En ögla som har en stor diameter och en slät yta är lämplig för ränder.
Försiktighetsåtgärd för uppräkning
2. Provet ska spädas med buffertlösning till en koncentrationsnivå på mindre än 300 cfu/platta.
3. Om bakterier på mer än 10 till 4 cfu inokuleras i en platta bildas inga oberoende kolonier, och hela mediet färgas.
4. Om provets natur påverkar resultatet bör provet inokuleras först efter att orsaken eliminerats med hjälp av bland annat utspädning. Till exempel: prover som hög viskositet, djup färg och för högt eller för lågt pH.

IV. Tolkning i detektering

1. Tolka röda kolonier med eller utan blå omgivningar som presumtiva positiva för Listeria monocytogenes.

2. Om en volym L. monocytogenes är för mycket bildas inga enskilda kolonier och hela ett ark eller den streckade delen av ett ark ser rödfärgat ut. Tolka resultatet som presumtivt positivt även i detta fall.

V. Tolkning i uppräkning

1. Räkna röda kolonier med eller utan blå omgivning för presumtiva L. monocytogenes.
Tolkning i detektering och uppräkning

2. Om presumtiva kolonier av L. monocytogenes observeras, utför bekräftelsetester enligt ISO11290-1:2017, ISO11290-2:2017 eller andra metoder.
Relaterade produkter

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Compact Dry LM (Listeria monocytogenes) 500 st test-plattor per förpackning 38210000, Japan”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *