Beskrivning
Histamintest är en kolorimetrisk enzymatisk analys för kvantitativ analys av histamin i färsk fisk, fryst fisk och konserverad tonfisk (tjock buljong kan påverka testresultaten). Detta test kräver ingen rening för att avlägsna ämnen som stör analysen, vilket behövs i HPLC-metod eller AOAC-metoder.
Histamin dehydrogenas katalyserar oxidationen av histamin. Denna reaktion i närvaro av 1-metoxi-5-metylfenaziniummetylsulfat (1-metoxi-PMS) kan producera färgat tetrazoliumsalt som kan mätas runt 470 nm. Detta test är en AOAC-RI PTM-certifierad metod för histaminanalys.
1 x 60 bestämningar/låda
Mätningstid:
Totalt: 1 timme (från provberedning till resultat)
45 min provberedning
15 min reaktionstid
Förvaring: 2-8 °C
Kit Sammansättning:
Enzymreagens (frystorkat pulver)x 6
Kolorimetrisk reagens (frystorkat pulver) x 6
Histamin Standardlösning x 1
Buffert x 3
I ett första steg förbereds provet för analys med hjälp av 10 gram utgångsmaterial. Därefter kombineras provlösningen, vattnet, histaminbufferten, enzymlösningen och den kolometriska lösningen enligt anvisningarna. Efter en kort inkubation mäts absorbansen av dessa prover (och blankprovet) vid 470 nm för att derterminera histaminnivåerna.
För detaljerade instruktioner, se bruksanvisningen.
Recensioner
Det finns inga recensioner än.