Hur mäter man pH i sushi-ris?

Hur du kontrollerar och mäter pH / surhetsgraden i sushiris.

 

1.  Väg på våg så att du har 1 del sushi-ris och 9 delar destillerat (avjoniserat vatten).
2.  Häll alltsammans i en ren glasbägare, som innan sköljts med destillerat vatten. Vänta tills temperaturen ligger nära rumstemperatur.
3.  Blanda försiktigt med en ren sked så att riset fullständigt löses upp i det destillerade vattnet.
4.  Kalibrera pH-mätaren enligt tillverkarens specifikationer.
5.  Skölj pH-givaren försiktigt med destillerat vatten och torka med rent papper.
6.  Doppa pH-givaren så att mätkroppen helt kommer under ytan, och vänta tills pH-värdet på pH-mätaren stabiliserats. Rör gärna om försiktigt med givaren.
7.  Läs av och notera pH-värdet. Det avlästa värdet skall vara högst pH 4,5

 


Gör ALLTID en kalibrering innan varje mätserie i sushiris. Använd endast destillerat vatten vid rengöring innan mätningen. Förvara utrustningen enligt tillverkarens rekommendationer.

 

 

DIN KUNDVAGN
JUST SÅLDA PRODUKTER

Om Oss

Egenkontroll.nu hjälper, alltsedan 2003, dig som är kock, livsmedelstekniker, restauratör, miljöinspektör, m.fl. med godkända mätinstrument och hygientester i ert arbete. Vårt utbud på Egenkontroll.nu har hela tiden styrts av dig som kund och av dina förfrågningar och önskemål till oss. Som resultat av detta kan vi nu dessutom leverera även tryckplattor för bakteriekontroller och renhetstestare för hygientester, där du kan spara stora belopp på att kunna utföra testerna på egenhand, utan inblandning av externa laboratorier. HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN!!

Twitter

Tweets...

KONTAKTA OSS