Food Stamp SABOURAUD agar 30/förp.

1.293 kr

Food Stamp SABOURAUD agar är en praktisk förberedd tryckplatta för kontroll av livsmedelsburet mögel där livsmedel behandlas, 30 st/frp.

Artikelnr: 77-1000028 Kategori:
 

Beskrivning

Mögelsvampar i livsmedel

Mögelsvampar har betydelse både som livsmedelsförstörare och som framkallare av sjukdom hos människa då hon kan bli sjuk av de gifter (mykotoxiner) som svampen bildar då den växer på livsmedlet i fråga. Mögel kan börja växa på ytan av de flesta livsmedel bara de yttre betingelserna är de rätta och tillväxten gynnas som regel av hög fuktighet och hög temperatur (20–30°C). De ur mykotoxinbildning mest viktiga mögelsvamparna är aspergillus, penicillium samt fusarium.  
 

Bland de ur folkhälsosynpunkt viktigaste mykotoxinerna kan nämnas aflatoxin A, ochratoxin A samt patulin. Patulin kan ge akuta magbesvär men majoriteten av mykotoxinerna verkar på lite längre sikt men kan ge desto allvarligare följder. Några mykotoxiner är cancerframkallande, andra kan ge njur-och leverskador. Livsmedel som speciellt har förknippats med mögelförekomst är nötter, mandel, samt produkter från spannmål. En god regel är att kasta bort ett livsmedel som har börjat mögla.

Specifications

Food Stamp SABOURAUD agar inkuberas i 48-72 timmar 30?C. Mögelkolonier färgas vita och ger ett ”fluffigt” intryck. Kan lagras i 6 månader från produktionsdatum i 4-10?C. OBS! Får ej utsättas för frystemperatur.

Levereras i förpackning om 30 st. 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Food Stamp SABOURAUD agar 30/förp.”

Din e-postadress kommer inte publiceras.