Food Stamp MLCB agar 30/förp.

1.293 kr

Food Stamp MLCB agar är en praktisk förberedd tryckplatta för kontroll av Salmonella där livsmedel behandlas, 30 st/frp.

Artikelnr: 77-1000040 Kategori:
 

Beskrivning

Salmonella

Salmonella är det vetenskapliga namnet på ett artrikt släkte bakterier i familjen Enterobacteriaceae. Många arter orsakar en allvarlig magåkomma och smittan sprids vanligen genom infekterad föda, vanligen kött, fågel, ägg, men även vissa vegetabilier såsom groddar och sallad. Inkubationstiden är oftast 1–3 dygn (6 timmar–10 dygn). Vid utbrott är endast 4 % sekundärfall vilket innebär att det inte är speciellt stor risk att smittas om man inte själv intar smittade matvaror,
Salmonella typhi förekommer bara hos människor.

I Sverige är mindre än 1 % av alla djur och livsmedel smittade med salmonella och cirka 4 000 salmonellafall rapporteras i Sverige varje år. Flertalet av dessa är dock utlandssmittade. I Danmark rapporteras ungefär lika många, i England 30 000, och i Tyskland 100 000. Tidigare var salmonella vanligare i Sverige men efter den stora salmonellaepidemin 1953, även kallad Alvestaepidemin, då 9 000 smittades och 90 avled har problemen minskat.I Sverige är det vanligast att bakterierna återfinns på äggskalet, och inte i själva ägget. Om äggskalet är dåligt eller om det finns brister i hanteringen av ägget sprider sig salmonellan lätt till äggulan och äggvitan.

Specifications

Food Stamp MLCB agar inkuberas i 24 timmar 37?C eller 48 timmar i rumstemperatur. Salmonellakolonierna färgas svarta och är 1-3 mm i diameter . Kan lagras i 3 månader från produktionsdatum i 4-10?C. OBS! Får ej utsättas för frystemperatur.

Levereras i förpackning om 30 st.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Food Stamp MLCB agar 30/förp.”

Din e-postadress kommer inte publiceras.