Food Stamp TGSE agar 100/förp.

3.325 kr

Food Stamp TGSE agar är en praktisk förberedd tryckplatta för kontroll av Staphylococcus aureus där livsmedel behandlas, 100 st/frp.

Artikelnr: 77-1000033 Kategori:
 

Beskrivning

Staphylococcus aureus


De stafylokocker som orsakar sjukdom hos människa är framförallt Staphylococcus aureus. I dessa fall rör det sig om gifter (toxiner) som bakterien bildar. Detta gift bildas av bakterien i livsmedlet innan det konsumeras, och giftet tål upphettning, det vill säga det hjälper inte ens att koka maten. Stafylokocker förekommer normalt i näshålan, svalget och på huden hos människa.  

 

Vid ohygienisk hantering av livsmedlet, exempelvis om man stoppar fingret i maten, kan stafylokocker överföras till maten. Speciellt stor risk föreligger om personal som hanterar maten är förkylda då nysningar är ett bra sätt att spraya maten med stafylokocker. Om maten sedan förvaras i otillräcklig kyla kan stafylokockerna tillväxa och bilda gift. Risklivsmedel är ätfärdiga livsmedel som hanteras av människor exempelvis kokt skinka, potatissallad etc. Infektionsdosen, det vill säga den mängd gift som man behöver inmundiga för att bli sjuk är väldigt låg; det räcker med att få i sig 0,000001 gram gift!  

 

Inkubationstid: Kort, vanligen 1–5 timmar.Symptom: Häftiga kräkningar, magkramper, eventuellt diarré, kraftigt stört allmäntillstånd.Varaktighet: Ca 1 dygn.

Specifications

Food Stamp TGSE agar inkuberas i 48 timmar 37?C eller 72-96 timmar i rumstemperatur. Kolonierna av Staphylococcus aureus färgas svarta med en opak ring runt dem. Kan lagras i 6 månader från produktionsdatum i 4-10?C. OBS! Får ej utsättas för frystemperatur.         Levereras i förpackning om 100 st.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Food Stamp TGSE agar 100/förp.”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *