Beskrivning
Histaminkontrollsvabben ska användas för att analysera histamin som finns i livsmedelsprover med hjälp av en kolorimetrisk reaktion. Analysresultaten kan kontrolleras genom ändringarna i reagensfärg. Att jämföra färgförändringar med färgdiagrammet ger en grov förståelse av histamininnehållet.
Analysmetoden för denna produkt innehåller enzymer som verkar specifikt på histamin. I närvaro av tetrazoliumsalt och elektronacceptorer verkar histamindehydrogenas på tetrazoliumsalt för att producera formazanfärgämne (lila). Eftersom formazanfärgämneskoncentrationen varierar beroende på histaminkoncentrationen kan en grov förståelse av histaminkoncentrationen i provet erhållas genom att göra en jämförelse med färgkartan.
Denna produkt förenklar processen för att identifiera histaminkoncentrationen i analysprover, men den är varken avsedd som en exakt kvantifiering av histamin eller en officiell analysmetod.
1 x låda, 40 analyser (20 x 2 aluminiumpåsar)
Mätningstid: 5 min
Förvaring: 2-8 ℃ (Får ej frysas)
Kvantitativt intervall: 20–80 ppm (vid fisksås: 5 gånger utspädd fisksås blir 100-400 ppm)
Detektionsmetod: Visuell avläsning av kolorimetrisk reaktion
Ta ut produkten ur kylskåpet och ta upp den till rumstemperatur (18 – 30℃). Efter att produkten har uppnått rumstemperatur bör den användas så snabbt som möjligt
Späd ett analysprov två till fem gånger. Analysprover i fast form ska malas. Falskt positiva resultat kan förhindras genom uppvärmning av det utspädda provet.
Dra ut pinnen från huvudkroppen.
Blötlägg pinnen i det utspädda provet. Om analysprovet är i fast form, låt inte något fast föremål fastna på pinnen.
Återför pinnen till huvudkroppen och tryck den hela vägen in i huvudkroppen.
Håll i huvuddelen och skaka den. Det överblivna kolorimetriska reagenset kommer att lösas upp helt.
Efter fem minuter, kontrollera färgningen av reaktionslösningen. En grov förståelse av histaminkoncentrationen kan erhållas genom att göra en jämförelse av färgen med färgkartan.
Recensioner
Det finns inga recensioner än.