Ugnsköttsgenomträngningssond

1.210 kr

Artikelnr: 28-PK23M Kategori:
 

Beskrivning

PK23M Oven Meat Penetration Probe är utformad för att kontrollera kött- och livsmedelstemperaturer under matlagning. Den är utrustad med en 2,5 m ledning.

 

PK23MDiagram

 

PK23M Oven Meat Penetration Probe är utrustad med en 2-polig Sub-Miniature-kontakt för att ge en snabb och enkel anslutning till din datalogger.


Användning av kötttermometer

  1. Se till att termometerns skaft är rent innan du använder termometern
  2. Köttet du steker ska tinas helt igenom innan du använder termometern
  3. För in termometerstammen i rostningen eller hönan som förbereds, se till att stammen sätts in i mitten av köttet och inte är i kontakt med ben eller brosk
  4. Förinställ den rörliga temperaturindikatorn för den typ av kött som grillas, rostas eller bakas
  5. När den inre temperaturen når den förinställda punkten på ratten är köttet klart

Kötttemperaturer

Man kan inte avgöra om köttet är säkert tillagat bara genom att titta på det. Alla tillagade, osaltade rött kött – inklusive fläsk – kan vara rosa, även när köttet har nått en säker inre temperatur.

Den U.S. Department of Health & Human Servicesrekommenderar följande temperaturer vid tillagning av kött:

KategoriLivsmedelTemperatur (°F) Vilotid 
Malda kött- och köttblandningarNötkött, fläskkött, kalvkött, lamm160Ingen
Kalkon, kyckling165Ingen
Färskt nötkött, kalvkött, lammköttBiff, stek, kotletter1453 minuter
FjäderfäKyckling och kalkon (hela)165Ingen
Fjäderfäbröst, rostade165Ingen
Fjäderfä Lår, Ben, Vingar165Ingen
Anka & Gås165Ingen
Fläsk och skinkaFärskt fläskkött1453 minuter
Färsk skinka (rå)1453 minuter
Förkokt skinka (för reheat)140Ingen

 

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ugnsköttsgenomträngningssond”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *