Kötttermometer

77 kr

Artikelnr: 28-MT200K Kategori:
 

Beskrivning

Du kan använda den rörliga temperaturindikatorn på kanten av den stora urtavlan för att välja vilken typ av kött som grillas, rostas eller bakas.  Så snart köttets inre temperatur når den förinställda säkra tillagningstemperaturen på ratten, tillagas köttet.

 


Användning av kötttermometer

  1. Se till att termometerns skaft är rent innan du använder termometern
  2. Köttet du steker ska tinas helt igenom innan du använder termometern
  3. För in termometerstammen i rostningen eller hönan som förbereds, se till att stammen sätts in i mitten av köttet och inte är i kontakt med ben eller brosk
  4. Förinställ den rörliga temperaturindikatorn för den typ av kött som grillas, rostas eller bakas
  5. När den inre temperaturen når den förinställda punkten på ratten är köttet klart

 


Kötttemperaturer

Man kan inte avgöra om köttet är säkert tillagat bara genom att titta på det. Alla tillagade, osaltade rött kött – inklusive fläsk – kan vara rosa, även när köttet har nått en säker inre temperatur.

Den U.S. Department of Health & Human Servicesrekommenderar följande temperaturer vid tillagning av kött:

Kategori Livsmedel Temperatur (°F)  Vilotid 
Malda kött- och köttblandningar Nötkött, fläskkött, kalvkött, lamm 160 Ingen
Kalkon, kyckling 165 Ingen
Färskt nötkött, kalvkött, lammkött Biff, stek, kotletter 145 3 minuter
Fjäderfä Kyckling och kalkon (hela) 165 Ingen
Fjäderfäbröst, rostade 165 Ingen
Fjäderfä Lår, Ben, Vingar 165 Ingen
Anka & Gås 165 Ingen
Fläsk och skinka Färskt fläskkött 145 3 minuter
Färsk skinka (rå) 145 3 minuter
Förkokt skinka (för reheat) 140 Ingen

 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Kötttermometer”

Din e-postadress kommer inte publiceras.